Loading

AANBOD

1, Permanente tentoonstelling 'van in de grond tot in de mond'

De permanente tentoonstelling vindt plaats in de twee gerestaureerde schuren van de Midzeelhoeve die dateren uit de 18de eeuw

De eerste schuur vertelt het verhaal van zaad, groei en grond.

In deze schuur kan je eveneens een waardevolle verzameling tuinbouwvoorwerpen bewonderen, die inzicht geven in de gebruikte tuinbouwtechnieken en de technische evolutie in de sector.

Een hoogtechnologische serre zorgt voor de overgang naar de tweede schuur. De serre toont aan welke verschuiving de tuinbouw de laatste jaren onderging

In de tweede schuur staat centraal het kookeiland, hier kan je niet alleen koken maar kan men zich ook verdiepen in de keukengeschiedenis aan de hand van filmpjes en kookgerei. Aaandacht gaat ook naar de promotie van etenswaren en de
bewaartechnieken.

Tot slot achterhaal je aan de smaaktafel wat smaak bepaalt en hoe de zintuigen smaak registreren.

2, Promotieplatform voor groenten

3, Een educatief programma voor scholen

LOCATIE

De Midzeelhoeve is een beschermde site met twee hoeven van het Brabants langgeveltype uit het begin van de 18de eeuw. Destijds waren het pachthoeven van de abdij van Roosendael.

Midzeelhoeve 1 dateert uit 1701 volgens de muurankers aan het kaaskot

Midzeelhoeve 2 met bouwjaar 1712.

Naast de twee Midzeelhoeven bestaat de site uit een dubbele schuur, een bakhuis, een gemeenschappelijk erf met boerenbloementuin, oude serres, de openluchttuinbouw op de typische 'gewenten' (bedden) van de streek en groeten- en rozentuien.

Dankzij haar ligging in het hart van de Groentestreek, is de Midzeelhoeve de ideale plaats voor het bewaren en ontsluiten van het erfgoed van groenten en de groenteteelt.

In september 2006 ging het groentemuseum 't GROM voor het publiek open. In de dubbele schuur met moderne aanbouw bevindt zich naast het museum ook de toeristische balie van Sint-Katelijne-Waver en een ruimte voor tijdelijke tentoonstellingen, die vooral verzorgd worden door de heemkundige kring vzw Erf en Heem.

Het geheel wordt beheerd door vzw Midzeelhoeve, die de site in erfpacht kreeg van het gemeentebestuur

Adres: Midzelen 25 A
2860 Sint-Katelijne-Waver
Antwerpen
Mail: info@tgrom.be
Tel: 015/31 50 55
Website: http://www.tgrom.be