Loading

Belle Epoque Centrum

uit S!we nieuwsbrief nr. 52 p.28

BLANKENBERGE: HET BELLE EPOQUE CENTRUM, EEN UNIEK BEZOEKERSCENTRUM

In de oude kern van Blankenberge (Elisabethstraat 22-26) werden drie historische villawoningen gerestaureerd en omgevormd tot Belle Epoque Centrum. De woningen werden in 1894 opgericht door de Antwerpse aannemer en architect H. Van Gastel. De restauratie gebeurde, na een grondige studie van de gebouwen door Jos Vandenbreeden van het St.-Lukasarchief, door TOP Office (Luc Deleu) en ir. Dirk Jaspaert. De ingrijpende verbouwing poogde zoveel mogelijk van de oude interieurs (in slechte staat verkerend voor de uitvoering van de werken) te integreren. Vooral de nieuwe achterbouw met trappenhuis en lift heeft een afwijkende en zeer opvallende vormgeving.

In het Belle Epoquecentrum maak je kennis met de glorie van de belle époque periode (1870-1914), waarin de Europese burgerij een redelijke welvaart kende. Blankenberge ontpopte zich toen tot een belangrijke badstad en werd als mondaine, toeristische plaats uitgerust met een Casino, een Pier, grote luxueuze hotels en ontelbare riante villa's. De opstelling in het Belle Epoque Centrum, startend op de tweede verdieping en eindigend in de kelder, bestaat uit foto's, affiches, kledingstukken, filmmateriaal en uit interactieve displays. Het geeft de bezoekers een motivatie om het erfgoed van de badstad zelf verder te ontdekken.

Praktisch: Het Belle Epoque Centrum, Elisabethstraat 24 te 8370 Blankenberge ligt op wandelafstand van het station. Toegang: 1/09 tot 30/06 van 14 tot 17 u. Van 1/07 tot 31/08 van 14 tot 18 uur.
Tel.: 050/42.87.41.
Website: : www.belle.epoque.blankenberge.be
E-mail: belle.epoque@blankenberge.be

Adres: Elisabethstraat 24
8370 Blankenberge
West-Vlaanderen
Mail: belle.epoque@blankenberge.be
Tel: 050/42.87.41
Website: http://www.belle.epoque.blankenberge.be