Loading

Bijen- en Insectencentrum Lietenberg


De Lieteberg herbergt niet alleen een educatieve bijenstand waar je kan kennismaken met de wondere wereld van de bijen maar is tevens een bevruchtingsstation voor Carnicabijen.

In een bijenvolk achter glas kan je de ijverige bijtjes gade slaan tijdens hun diverse werkzaamheden. In een klein museum met bijenteeltmaterialen van vroeger en nu krijgt de bezoeker een beeld van het imkeren.
Een nostalgisch bijenstalletje met oude korven herinnert aan de tijd toen het imkeren nog gebeurde op een eerder bij-onvriende-lijke manier. Op het terrein staan her en der verspreid kleurrijke bijenwoningen in allerlei maten en vormen.

Imkers kunnen in de Lieteberg niet enkel terecht voor het kweken maar ook voor begeleiding en vorming. Op de imkerspagina kan je terecht voor meer informatie over voordrachten, cursussen, allerlei weetjes, mededelingen, enz...

Vaak zien we insecten als ongedierte, zeker als een wesp of een mug aan je oren komt zoemen. In de Lieteberg kan je zelf eens gaan zeuren aan de oren van een of ander insect. Het insectenmuseum dat in 1993 toegevoegd werd aan het centrum vind je immers haast alle insecten die je in onze natuur in West-Europa kan tegenkomen.
Ook de spinnenwereld komt aan bod en je kan er kriebels krijgen tussen de levende beestjes als kakkerlakken, wandelende takken, kevers en vogelspinnen.

Heb je een bijzondere liefde voor insecten, wil je alles weten over deze kleine beestjes, ze bestuderen en determineren, dan je je licht komen opsteken op de maandelijkse determinatieavonden van de werkgroep ongewervelden.

Adres: Zuurbroekstraat 16
3690 Zutendaal
Limburg
Mail: info@lieteberg.be
Tel: 089-62 94 53
Website: http://www.lieteberg.be