Loading

MAS - Museum aan de Stroom

Het MAS [Museum aan de Stroom] opent zijn deuren in mei 2011. Dit nieuwe museum bevindt zich pal in de oude haven op het zogenaamde 'Eilandje' een bruisend stadsdeel in volle ontwikkeling en de place to be. Het MAS vormt de nieuwe scharnierplek tussen stad en haven. Met zijn 60 meter hoge toren is het museum ook een nieuw oriëntatiepunt in de stad.

Alleen al de architectuur van het MAS is de trip meer dan waard. De museumverdiepingen zijn zo op elkaar gestapeld dat er een spiraaltoren ontstaat. Reusachtige roltrappen brengen u naar de top van de MAS-toren. Ondertussen krijgt u op deze 'verticale' wandelboulevard door de reuzenramen een steeds grootser panorama op stad, Schelde en haven. Het MAS is ook de enige toren in Antwerpen die (gratis) tot op de top toegankelijk is. Zelfs na de openingsuren van de museumzalen!

Op de benedenverdieping is iedereen welkom in het café met aangenaam terras dat uitgeeft op het gezellige museumplein, naar een ontwerp van Tuymans. Op elke verdieping kunt u van de wandelboulevard een museumzaal binnenstappen en op de tweede verdieping treft u een kijkdepot aan. De derde verdieping biedt ruimte voor tijdelijke tentoonstellingen. De vaste opstelling, verspreid over vijf verdiepingen, vertelt het verhaal van de stad, de stroom, de haven en de wereld. Op de negende verdieping bevinden zich de feestzaal en het restaurant (met terras!) met zicht op de Schelde. Helemaal in de nok van het museum geniet u van een spectaculair panoramazicht op Antwerpen, de Schelde en de haven.

Het MAS en zijn enorme collecties vertellen hoe Antwerpen door zijn stroom al eeuwenlang met de wereld verbonden is. De haven vormt een kruispunt tussen de stad en de wereld, waar goederen, mensen en culturen komen en gaan. Dat zorgt voor ontmoeting, uitwisseling en kleur. Het MAS focust op deze diversiteit en staat stil bij de vele contacten tussen culturen vroeger én nu. Het MAS is ook buiten zijn muren actief en zet u op weg om de historische en de eigentijdse stad verder te gaan ontdekken.

Adres: Hanzestedenplaats 1
2000 Antwerpen
Antwerpen
Mail: MAS@stad.antwerpen.be
Tel: 03 338 44 00
Website: http://www.mas.be/