Loading

ARCHIVES D'ARCHITECTURE MODERNE (AAM) / Museum voor Architectuur - de Loge

AANBOD

1, Archief:

Sinds 1969 spoort de AAM (Archives d'architecture moderne) honderduizenden documenten op van Belgische architecten, binnenhuis- en landschapsarchitecten, decorateurs en kunstenaars om ze te vrijwaren voor vernieling, klasseren, inventariseren en restaureren. Alle soorten documenten worden verzameld: plannen, schetsen, perspectieftekeningen, technische details, lastenboeken, briefwisselingen, stalen, meubelen, prototypes, maquettes. Deze archieven, hoofdzakelijk giften, hebben betrekking op meer dan 200 architecten uit Brussel, België of het buitenland, van de 19de tot de 20ste eeuw. Onder hen de grote namen van de Art Nouveau en het interbellum; Jos Bascourt, Marcel-Louis Baugniet, Ernest Blérot, Victor Bourgeois, Renaat Braem, Peter Callebout, Alban Chambon, Louis Herman De Coninck, Paul Hankar, Victor Horta, Henry Lacoste, Antooine Pompe...

2,Een bibliotheek die ongeveer 30 000 banden omvat, een documentatiecentrum en een fototheek.

3, Permanente tentoonstelling

Collecties van tekeningen, foto's, maquettes en meubelen

4, Tijdelijke tentoonstellingen


LOCATIE

Het museum voor architectuur - de Loge is gesitueerd een voormalige vrijmetselaarsloge, het originele decor is bewaard gebleven.

Het gebouw werd in 1934 ontworpen door de architect Fernand Bodson (1877-1966), een hoofdrolspeler in de Belgische architectuur van de eerste helft van de twintigste eeuw, en werd in 2001 omgevormd tot museum voor architectuur door de Brusselse architect Elie Levy en het bureau Ekla.

Adres: Kluisstraat 86
1050 Brussel
Brussels Hoofdstedelijk Gewest
Mail: info@aam.be
Tel: 02 649 86 65
Website: http://www.aam.be