Loading

Muziekinstrumentenmuseum (mim)

AANBOD

In een prachtig gerestaureerd complex midden in Brussel, dat bestaat uit een art nouveau gedeelte en een classicistisch gedeelte, bewaart deze federale wetenschappelijke instelling 8000 muziekinstrumenten. De 1200 interessantste en meest sprekende exemplaren staan opgesteld in 4 tentoonstellingszalen, omkaderd door beeldmateriaal, tekstpanelen en een rijk gevulde sonorisatie. Daarnaast heeft het mim ook een concertzaal, een ruimte voor workshops (enkel voor groepen op reservatie), een museumwinkel, een bibliotheek en helemaal bovenaan een restaurant met terras, waar het adembenemende uitzicht over de hoofdstad een uniek aroma verleent aan het menu. Geen wonder dat het mim sinds de opening in 2000 een culturele trekpleister van eerste categorie geworden is op de Kunstberg, met jaarlijks gemiddeld 125.000 bezoekers (restaurantbezoekers niet meegeteld).

LOCATIE

De tentoonstellingszalen en de administratie van het MIM bevinden zich in de voormalige Old England-gebouwen.

Het betreft twee gebouwen in heel verschillende stijlen. Het neoklassieke gebouw aan het Koningsplein maakt deel uit van een globaal ontwerp voor het hele plein dat in 1774 werd verwezenlijkt onder leiding van architect Barnabé Guimard. Die had zich geïnspireerd op de place Stanislas in Nancy.

Het gebouw aan de Hofberg is een van de mooiste panden in art nouveau van Brussel. Het werd gebouwd in 1899 naar een ontwerp van architect Paul Saintenoy. Een derde, nieuw gebouw werd opgericht aan de Villa-Hermosastraat voor de reserves van de verzameling.

Adres: Hofberg 2
1000 Brussel
Brussels Hoofdstedelijk Gewest
Mail: info@mim.be
Tel: 02/545.01.30
Website: http://www.mim.be