Loading

Museum van de geïntegreerde politie

AANBOD

In Etterbeek, in het hart van de wijk met de kazernes van de federale politie, stelt de historische dienst van de politie een museum en een onderzoekscentrum voor die gewijd zijn aan de geschiedenis van de verschillende Belgische politiediensten sinds het einde van het Ancien Régime.

De nadruk ligt op de voormalige rijkswacht, die de meeste museumstukken levert, maar er wordt ook bijzondere aandacht besteed aan de andere politiekorpsen uit onze geschiedenis, zoals de gerechtelijke politie, de vroegere gemeentepolitie of de burgerwacht.

Binnen het museum zal u een uitgebreide verzameling uniformen, decoraties, wapens, voertuigen en foto's kunnen bewonderen.

In het onderzoekscentrum kunnen de geschiedenisliefhebbers informatie inwinnen over de geschiedenis van de brigades, het leven van de rijkswachters of gewoon over de werking van de politiediensten door de jaren heen.

Daarnaast breidt het museum in het najaar van 2010 uit: twee nieuwe zalen zullen gewijd worden aan de rijke collectie van wapens die het museum bezit en aan de buitenlandse missies.

Het museum is enkel toegankelijk mits reservering (via het nummer van het museum).

Adres: Luchtmachtlaan 33
1040 Etterbeek
Brussels Hoofdstedelijk Gewest
Mail: museum@polfed.be
Tel: 02/642 69 29
Website: http://www.polfed-fedpol.be/org/org_histo_museum_nl.php