Loading

Frietkotmuseum

AANBOD

Behalve oude foto's, curiosa en memorabilia (puntzakjes, frietensnijders uit alle tijden...) bevat de verzameling ook werken van Jan Bosschaert, Guillaume Bijl, Gal, Nicole Van Goethem en nog een 50-tal anderen. Gezien de beperkte ruimte kan men per keer slechts een 20-tal werken tentoonstellen en dus wordt de uitstalling elke twee maanden vernieuwd.

De collectie werd samengebracht door conservator Paul Ilegems, die niet alleen docent kunstgeschiedenis en actuele kunst is aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen, maar ook auteur van diverse publicaties zoals 'De Frietkotcultuur' en 'Het Belgisch Frietenboek'. Het verschijnsel 'friet' inspireerde trouwens tal van artiesten.LOCATIE

Het museum is gehuisvest op de bovenverdieping van Fritkot Max, een voorvaderlijk ogend etablissement dat de kunst van het friet bakken zeer au sérieux neemt en een standaard wenst te zijn voor de culinaire kwaliteiten van onze Belgische friet. Het is een zo getrouw mogelijke reconstructie van een frietkot uit 1860 dat toen op het Burchtplein stond, maar later moest verdwijnen bij het rechttrekken van de Schelde. Ook de manier van bakken en serveren (in de enige echte puntzak) weerspiegelt de drang naar authenticiteit.Collectie van een 150-tal schilderijen, tekeningen, sculpturen, objecten, foto's en collages van meer dan 70 kunstenaars.

Adres: Groenplaats 12
2000 Antwerpen
Antwerpen
Mail: ccn@telenet.be
Tel: 0495 21 35 80
Website: http://www.frietkotmuseum.be