Loading

FotoMuseum Provincie Antwerpen

Het FotoMuseum verwelkomt je met wisselende thematische en monografische tentoonstelligen. Toonaangevende Belgische en internationale fotografen komen aan bod.
De collectie van het FoMu is één van de belangrijkste van Europa zowel voor apparatuur als beeld. Aan het publiek wordt de collectie gepresenteerd in wisselende thematische tentoonstellingen.

Je kunt een individueel bezoek brengen aan de wisselende tentoonstellingen en voor wie meer wil is er FoMu +. FoMu + omvat alles van extra activiteiten: rondleidingen, lezingen, workshops en ateliers. Er is voor iedereen wat wils, van de allerkleinste tot de doorwinterde fotoliefhebber. Iedereen is welkom!


Het fotorestauratieatelier in het FotoMuseum

Nitraatfilm, halftone, daguerreotypie, autochroom, ambrotypie, collotypie, cibachrome, zoutdruk, fotogravure, kooldruk, platinotypie. Het zijn slechts enkele fotografische, fotomechanische en digitale (print)procédés en toepassingen met een heel eigen samenstelling, evolutie, geschiedenis en gebruik. Ieder procédé of toepassing heeft een eigen conserveringsproblematiek. Chanelling, foxing, schimmel, verzuring, azijnsyndroom, verzilvering, corrosie en reticulatie zijn verschillende vormen van vernietigende degeneratie die de levensduur en leesbaarheid van een fotografisch beeld danig beperken en vaak letterlijk verdoezelen of doen verdwijnen. Kortom, binnen het kader van het huidige erfgoedbeleid wil het FotoMuseum deze diversiteit aan conserverings- en restauratieproblemen van naderbij bestuderen, behandelen en aanpakken en een gloednieuw fotorestauratieatelier opstarten. Een kennisverwervend atelier, dat op een projectmatige manier de eigen collectie zal aanpakken, maar ook derden en collega-instellingen bijstaat in hun vragen omtrent de conserverings- en restauratieproblematiek van fotografica.

Adres: Waalsekaai 47
2000 Antwerpen
Antwerpen
Mail: info@fotografie.provant.be
Tel: 03 242 93 00
Website: http://www.fotomuseum.be