Loading

Suikermuseum

AANBOD

In het Suikermuseum komt de hele wereld van suiker aan bod.

In dit moderne museum gaan we op zoek naar de 'verloren smaak van suiker'. Kleurrijke animatiefiguren roepen op om de bron van het onheil op te sporen. Het wordt een tocht langs verhalen, geluiden en sfeerbeelden uit de kleurrijke wereld van suiker.

Het museum omvat verscheidene afdelingen, gespreid over de 3 verdiepingen van de vroegere stadshallen. Alle aspecten van suiker komen aan bod: de sociale geschiedenis, de bietenoogst, de honingproductie van de bijen, tot alle mogelijke toepassingen.

Op de zolderverdieping van het museum is een ruimte voorzien voor tijdelijke tentoonstellingen, opgesteld voor de duur van een jaar.LOCATIEHet gebouw werd in 1846 door stadsarchitect François Drossaert opgetrokken. Op dezelfde plaats bevond zich het Corps de Garde (in de volksmond 'Kottegoar'), de huisvesting van de burgerwacht.

In dit gebouw werd later het Vredegerecht ondergebracht, maar ook het politiekantoor, het bureau van de Burgerlijke Godshuizen en het Bureau der Octrooien. Het deed tevens dienst als tekenschool en Bureau voor openbare Werken.

De neoclassicistische voorgevel werd door Drossaert voorzien van een zuilengalerij, die doorgang verleent naar het achtergelegen pleintje en stedelijk museum 'het Toreke'.

Adres: Grote Markt 6
3300 Tienen
Vlaams-Brabant
Mail: info@erfgoedsitetienen.be
Tel: 016 80 56 86
Website: http://www.suikermuseum.be