Loading

Telefooncollectie van de gebroeders Vanmarsenille

Opgelet: Klik op de foto om de volledige foto te zien.


Telefooncollectie van de gebroeders Vanmarsenille


De telefooncollectie van de gebroeders Vanmarsenille uit Gingelom laat de bezoekers kennismaken met de geschiedenis van de telefonie, de prehistorie voor het GSM-tijdperk.
De broers Geert en Jos Vanmarsenille raakten al van voor 1990 de ban van de schoonheid en eenvoud van oude telefoons, ook de werking van de toestellen fascineerde hen. Het eerste stuk in hun verzameling was een Bell telefoon van de RTT uit begin de jaren â??50, op zich niet zo spectaculair, maar je eerste verzamelobject blijft nu eenmaal een speciale plaats bekleden.

Vanaf toen schuimden zij de rommelmarkten en antiekwinkels af, maar ook op het internet vonden zij antieke telefoons in binnen- en buitenland. â??Frankrijk heeft de mooiste en meest gevarieerde toestellen, in Parijs beschikten ze immers al heel vroeg over telefoon. Andere toestellen komen uit Nederland, Duitsland, Engeland, Scandinavië en de Verenigde Staten.

Het pronkstuk? De Ericson Barrell alias "de ton", de bovenkant is net een half tonnetje, het toestel komt uit Zweden uit de periode rond 1900, het mooiste en het zeldzaamste in hun bezit.�
Er is voorlopig nog geen geregelde bezichtiging voorzien.

Adres:
Gingelom
Mail: Geert.Vanmarsenille@pandora.be
Tel: 0479576930 (Geert)
Website: