Loading

Provinciaal Veiligheidsinstituut

AANBOD

Op het PVI kun je terecht voor alles wat te maken heeft met welzijn en milieu op het werk én thuis.

1, De tentoonstellingen van het provinciaal Veiligheidsinstituut zijn hét middel bij uitstek om kennis te maken met de diverse aspecten van welzijn op het werk en thuis. Anderzijds zijn ze ook interessant voor wie zijn kennis rond een bepaald thema wat wil uitdiepen.

De permanente tentoonstelling beslaat drie verdiepingen. Er staan stands rond meer dan 30 thema´s, waaronder brand, lawaai, persoonlijke beschermingsmiddelen en nog veel meer. Deze tentoonstelling is enkel te bezoeken in groep en onder begeleiding van een PVI-docent.

Thematentoonstelling

Elk jaar organiseert het PVI een tentoonstelling rond een thema uit de privésfeer. Deze thematentoonstelling duurt drie à vier maanden; groepen kunnen een geleid bezoek aanvragen, maar ook individuele bezoekers zijn er welkom!

Een tentoonstelling ontlenen

Bedrijven binnen de provincie Antwerpen kunnen een tentoonstelling ontlenen, bijvoorbeeld om te gebruiken in hun eigen veiligheidsacties.


2, Documentatiecentrum

Het documentatiecentrum is een van de grootste in België op het gebied van veiligheid, gezondheid, ergonomie, milieu en arbeidshygiëne. Je kunt er terecht met informatie- en kennisvragen over veiligheid, gezondheid en milieu - onze medewerkers helpen je graag verder. Iedereen is er welkom: cursisten van onze opleidingen, maar ook andere belangstellenden zoals studenten en professionelen uit de welzijnswereld.


De collectie telt meer dan 15 000 titels. Ze omvat:


boeken, naslagwerken, rapporten, eindwerken, verslagen van studiedagen

brochures, tijdschriften (200 abonnementen)

een 250-tal video´s

een digitale fototheek van meer dan 1.700 foto´s verdeeld over 138 thema´s

een digitale bibliotheek in constante opbouw, die al meer dan 650 digitale bestanden bevat, waaronder de eindwerken die minstens een onderscheiding behaalden


Het documentatiecentrum beschikt over een online catalogus Brocade. Je kunt de collectie ook nog steeds raadplegen via de website van Felnet. Dit is de gezamenlijke catalogus van achttien Vlaamse bibliotheken en documentatiecentra die (onder andere) milieuonderwerpen behandelen.

Adres: Jezusstraat 28
2000 Antwerpen
Antwerpen
Mail:
Tel: 03 203 42 00
Website: http://www.provant.be/pvi