Loading

Levende Oost-Vlaamse Molens vzw

Doelstellingen van Levende Oost-Vlaamse Molens vzw

We zetten moleneigenaars ertoe aan hun cultureel erfgoed te restaureren en te onderhouden, adviseren bij de samenstelling van onderhouds- en restauratiedossiers en wonen de uitvoering ervan bij. Momenteel heeft de vereniging de Huisekoutermolen in erfpacht genomen, en voert daar nu onderhoudswerken aan uit.

Levende Oost-Vlaamse Molens vzw organiseert bovendien samen met andere molenverenigingen regelmatig molenaarscursussen. Wie ouder is dan 16 jaar wordt vertrouwd gemaakt met de knepen van het molenaarsambacht en wie slaagt voor een theoretisch en praktisch examen krijgt het diploma van meester-molenaar. Ook workshops (touwen knopen, molenstenen scherpenâ?¦) en interessante trips langs molens in binnen- en buitenland maken deel uit van ons activiteitenprogramma.

Om zoveel mogelijk mensen te overtuigen van de zin van molenbehoud organiseren we molendagen waarop de nog werkende molens gratis kunnen worden bezocht. Ook op andere dagen bent u op een draaiende molen heel welkom.

Een molen moet je met al uw zintuigen beleven, en daar hoeft het niet noodzakelijk stralend weer voor te zijn. Want het wordt pas indrukwekkend als een waterrad of wiekenkruis stevig draait onder een tuimelende wolkenhemel en malende molenstenen de hele molen doen schudden en kraken en met een laagje wit meel bestuiven.

Het hele jaar door kan u tevens gebruikmaken van onze handige molenroutes, die gemakkelijk kunnen worden gedownload via onze website.


Adres: Ommegangsstraat 17
9667 Horebeke
Oost-Vlaanderen
Mail: info@vlaamsemolens.com
Tel: 055 45 57 73
Website: http://www.vlaamsemolens.com