Loading

Bedrijfsmuseum Drukkerij Strobbe

Het Drukkerijmuseum Strobbe bestaat uit:

Loodgieterijovens, letterzetmachines, handzetterij (20 ton letterlood), proef-, degel- en handpersen, cilinderpersen voor typo en litho, registerboekbinderij, goudstempelinrichting voor schoenzolen en binderij, reprografie camera en labo, lithosteenverzameling (20 ton), clichéarchief

Met de keuze van de machines en de opstelling ervan wordt beoogd een middelgrote commerciële drukkerij te reconstrueren. Ze is technologisch gesitureerd tussen 1850 en 1950 en geeft goed weer met welke apparatuur de Drukkerij Strobbe en gelijkaardige handelsdrukkerijen werkten.
Als zodanig dient de drukkerijcollectie Strobbe te worden beschouwd als een bedrijfsgebonden technische verzameling en niet als een historisch drukkerijmuseum, waarbij eerder de ontwikkeling geschetst wordt van druktechnieken door de eeuwen heen.

Bij de inrichting - tot op vandaag nog niet afgewerkt! - gaat ook bijzondere aandacht naar de vele accessoires, werktuigen en meubilair. Een authentieke elektrische verlichting roept de sfeer van vroeger op. Elke werkpost wordt zo compleet en realistisch mogelijk voorgesteld.

Naast het eigenlijke museum bezit de Drukkerij Strobbe in haar hoofdgebouw een zeer belangrijk archief.


Het bedrijfsmuseum is sterk verbonden met de vroegere aktiviteiten en producten van de Drukkerij Strobbe en is ondergebracht in het Izegemse Goederenstation.


Enkel toegankelijk na afspraak.
(tijdens de stookmaanden geen bezoek mogelijk)

Adres: Kasteelstraat 1
8870 Izegem
West-Vlaanderen
Mail: info@strobbe.be
Tel: 051 33 32 11
Website: http://www.strobbe.be