Loading

Vlaams Filmmuseum en -archief / Huis van Beeld en Geluid

AANBODI, De collectie bestaat uit:1, De filmcollectie van het Vlaams Filmmuseum en -archief / Huis van Beeld en Geluid beslaat een brede waaier van genres en formaten: amateurfilm, animatie, bedrijfsfilm, documentaire, educatieve films, interviews, journaals, reclames, reportages, speelfilms...

In de collectie zitten ondermeer films van volgende cineasten, producenten of gemeenten: Agfa-Gevaert, Frans Buyens, Sportimonium, Daska Film, Bloso, Wies Andersen, Sigma Films, Stad Tienen, Smalfilmstudio, KFD, Orion films, Armand Rocour, Marcel Collet en het Studie- en Documentatiecentrum Oorlog en Hedendaagse Maatschappij (SOMA). De collectie omvat ongeveer 75% van alle Vlaamse langspeelfilms ooit geproduceerd. Daarnaast wordt zoveel mogelijk amateurmateriaal over Vlaanderen verzameld. Er is ook een belangrijke collectie interviews met Vlaamse cineastenDe filmcollectie bestaat uit films op 35 mm (15.885 bobijnen), 16 mm (6.856), 9,5 mm (84) en 8 mm (8.369).

De videocollectie (1974-heden) omvant 3.494 videobanden op diverse formaten: DVD, S-VHS, Betacam, U-matic, Video 2000,... .2, Het Vlaams Filmmuseum en -archief / Huis van Beeld en Geluid bezit een uitgebreide collectie toestellen voor het registreren, monteren en projecteren van films, vooral smalfilms.

Dit maakt haar onontbeerlijk om de evolutie van de smalfilm te illustreren en te interpreterenDe collectie geeft een vrij volledig beeld van de technische evolutie in de amateurfilm - tot en met de aanvang van de video. Daarnaast heeft de collectie een beduidend aantal andere belangrijke stukken, zoals vroegere monteer- en visietafels.II. Een belangrijk aspect van het Vlaams Filmmuseum en -archief is zijn rijke collectie archivalia en documentalia, gaande van scripts, correspondenties, foto's en affiches, knipsels en kritieken. Inclusief informatie over Vlaamse amateur- en bedrijfsIII. De bibliotheek omvat een groot aantal boeken en tijdschriften rond dit thema.

Adres: St-Maartenskerkhof 3
8500 Kortrijk
West-Vlaanderen
Mail: info@huisvanbeeldengeluid.be
Tel: 56/22.80.06
Website: http://www.vlaamsfilmmuseumenarchief.be