Loading

Erfgoedcel Meetjesland

Eind 2005 sloot de Vlaamse Gemeenschap een erfgoedconvenant af met de intergemeentelijke projectvereniging Cultuuroverleg Meetjesland, kortweg COMEET. De oprichting van de Erfgoedcel Meetjesland was hierdoor een feit. Het convenant werd afgesloten voor een periode van drie jaar, van 2006 tot eind 2008. Sinds februari 2006 werken twee erfgoedcoördinatoren bij de Erfgoedcel Meetjesland. In juni 2007 werd het team versterkt door een erfgoedmedewerker. In 2008 kwam er nog een projectmedewerker voor het project registratie bij voor een half jaar.

De Erfgoedcel Meetjesland is gehuisvest bij COMEET en werkt binnen de structuur van deze projectvereniging. De projectvereniging wordt beheerd door de Raad van Bestuur. Hieruit is een Dagelijks Bestuur afgevaardigd. De werking van COMEET wordt aangestuurd door een Adviesgroep. Specifieke materie die de werking van de Erfgoedcel Meetjesland aanbelangt, wordt geadviseerd door de Stuurgroep Erfgoedcel Meetjesland.

Het werkingsgebied van de Erfgoedcel Meetjesland zijn de 13 Meetjeslandse gemeenten: Assenede, Aalter, Eeklo, Evergem, Kaprijke, Knesselare, Lovendegem, Maldegem, Nevele, Sint-Laureins, Waarschoot, Zelzate en Zomergem. Deze gemeenten zijn ook aangesloten bij COMEET.

Cultuur wordt in het Meetjesland in al haar facetten benaderd. Er is een regionale aanpak voor cultureel erfgoed, maar ook voor kunsten, bibliotheken en het sociaal-cultureel werk. COMEET stimuleert overleg tussen vertegenwoordigers uit deze culturele deelsectoren uit het ganse Meetjesland.

Adres: Van Hoorebekeplein 1 bus 4
9900 Eeklo
Oost-Vlaanderen
Mail: erfgoedcel@comeet.be
Tel: 09 373 75 96
Website: http://www.erfgoedcelmeetjesland.be/item.php?itemno=1_4&lang=NL