Loading

For Freedom Museum

AANBOD

In het For Freedom Museum worden de verzamelingen van Freddy Jones, Patrick Tierssoone en de Belgian Aviation History Association gebundeld.

Het hoofdonderdeel van het museum is het verhaal en de geschiedenis van de bevrijding van en rond de Schelde door de Canadezen en dan specifiek onder wat de geallieerden "operation switchback" noemden.
De slag om de Scheldemonding, codenaam Switchback, komt in de geschiedenisboeken enkel in de kantlijn voor, afgedaan als onbelangrijk, ondergeschikt en vooral minder gekend dan de slag om de Ardennen, de landing op de Normandische stranden of Market-Garden in Nederland. Het werd tot voor kort grotendeels genegeerd door historici van allerlei soort. Toch verdienen de Canadese soldaten die hier vochten en hun leven lieten beter. Na een bezoek aan het museum zal u overtuigd zijn dat operation Switchback geen kantlijn of faits divers was maar een slagveld op leven en dood. Het slagen was van cruciaal belang voor de verdere campagne van de geallieerde troepen.

U vindt er ook een paar vliegtuigmotoren terug, afkomstig uit opgravingen van Bahaat (Belgian Aviation History Association Archaeology Team). De Dora D-9 motor is een uniek stuk, het reusachtige staartsuk van een B-17 imponeert meteen. Aan elk stuk is tevens een boeiend verhaal verbonden.

(meer info zie website: www.forfreedommuseum.be)

Adres: Ramskapellestraat 91
8300 Knokke-Heist
West-Vlaanderen
Mail: info@forfreedommuseum.be
Tel: 050 68 71 30
Website: http://www.forfreedommuseum.be