Loading

Museum voor Dierkunde

AANBOD

1, Permanente collectie

Opgericht in 1817 had het Museum voor Dierkunde als doel een wetenschappelijke verzameling aan te leggen ter illustratie van de lessen dierkunde aan de Gentse Universiteit.

Nu nog steeds wordt er aan de collectie voor en door de studentenzicht op het HIKW-gebouw vanuit de Plantentuin, Ledeganckstr. 35 verdergewerkt, maar wordt tevens het museum opengesteld voor een breder publiek.Het museum huisvest een historisch belangrijke collectie met vertegenwoordigers uit alle groepen van het dierenrijk.

Deze bestaan zowel uit dieren en organen op alcohol en formol, als uit opgezette dieren en geraamten.Het Museum voor Dierkunde is gelegen in de â??keldersâ?? van het H.I.K.W. Gebouw in de Ledeganckstraat te Gent.Op verdieping -1 bevinden zich de ongewervelde dieren, zoals sponzen, neteldieren, wormen, weekdieren en geleedpotigen.

Op verdieping -2 vind je de gewervelde dieren, zijnde de vissen, amfibieën, reptielen, vogels en zoogdieren. Tevens vind je er een unieke verzameling van vergelijkende anatomische preparaten (organen en stelsels).2, Tijdelijke tentoonstellingen

Adres: K.L. Ledeganckstraat 35
9000 Gent
Oost-Vlaanderen
Mail: dominick.verschelde@ugent.be
Tel: 09 264 52 28
Website: http://intramar.ugent.be/museumdierkunde/index.asp