Loading

BRUSSELS MUSEUM VOOR ARBEID EN INDUSTRIE - LA FONDERIE

AANBOD

- Het Brussels museum voor arbeid en industrie ( Le Musée bruxellois de l'Industrie et du Travail) verzamelt en bewaart de geschiedenis van de arbeid onder de vorm van machines, gebruiksvoorwerpen en archieven. Het museum heeft geen permanente tentoonstelling maar wel tijdelijke exposities.

- Daarnaast heeft La Fonderie ook een documentatiecentrum met 9000 boeken en 200 tijdschriftentitels over de socio- economische geschiedenis van de Brusselse regio.

- Ten slotte organiseert La Fonderie stedelijke- en havenrondleidingen (te voet, per boot, met de auto of trein). Hierdoor kan men kennis maken met Brussel, het werk van zijn inwoners en zijn sociale, industriële, economische en archtecturale evolutie.


LOCATIE

La Fonderie bevindt zich in een oude bronsgieterij 'la Compagnie des Bronzes' in het hart van het industrieel Molenbeek.

De Compagnie des Bronzes werd gesticht op 6 juli 1854. De onderneming was gespecialisseerd in zinkverwerking voor gebouwen, vervaardigde kunstwerken in zink, brons en ijzer, plaatste gasleidingen en vervaardigde verlichtingstoestellen. De bronsfabriek werk gesloten in 1977. Daarna werd ze opgekocht door 'Gueuze Belle-Vue', maar de gebouwen vervielen snel. Onder toedoen van een buurtgemeenschap kocht de Franse Gemeenschap het pand in 1982 om er cultureel centrum van te maken.

Adres: Ransfortstraat 27
1080 Molenbeek
Brussels Hoofdstedelijk Gewest
Mail: parcours.lafonderie@skynet.be
Tel: 02 410.99.50
Website: http://www.lafonderie.be