Loading

Scheepvaartmuseum Baasrode vzw

AANBOD

1, De collectie van het scheepvaartmuseum geeft een globaal beeld van de scheepsbouw in Vlaanderen tijdens de laatste twee eeuwen.

Er is een permanente tentoonstelling van tientallen scheepsmodellen en halfmodellen, alsook van een reeks gereedschappen voor het bouwen van houten en ijzeren schepen.

Een uitgebreide verzameling scheepsuitrusting geeft een beeld van het schippersleven tijdens de voorbije decennia.

2, Het museumarchief omvat meer dan 3.000 constructieplannen van diverse scheepstypes. Deze plannen worden gebruikt in de modelbouwklas.

3, Elk museumseizoen organiseert het scheepvaartmuseum een thematentoonstelling met uiteenlopende onderwerpen die steeds verbonden zijn met de lokale en maritieme geschiedenis .

4, Cursus modelscheepsbouw

5. De oude scheepswerf wordt fasegewijs gerestaureerd om er historische vaartuigen te herstellen en reconstrueren.LOCATIE

Het huidige museum is gevestigd in de authentieke meesterwoning van de vroegere werfeigenaar Van Damme. Dit als monument beschermd gebouw dateert uit 1830. Het bezit prachtige plafondschilderingen uit 1852 (in de Koninklijke Salons) en eveneens waardevolle muurfresco's (1895) die Art-Nouveaukenmerken vertonen.

Adres: Sint-Ursmarusstraat 137
9200 Dendermonde-Baasrode
Oost-Vlaanderen
Mail: info@scheepvaartmuseumbaasrode.be
Tel: 052 33 34 26
Website: http://www.scheepswervenbaasrode.be